Door: Gerrit Benjamins

Hoogeveen/Steenwijk – Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor kan weer trots zijn op haar twee concerten op weg naar Kerst 2015. Was het Adventsconcert op vrijdagavond 4 december jl. in de Grote- of Sint Clementskerk met het prachtige Van Oeckelen orgel in Steenwijk al prachtig en verrassend verzorgd.

Ook het Kerstconcert op zaterdagavond 19 december jl. in de Grote Kerk in Hoogeveen was van zeer hoge kwaliteit. Een verfrissend aandeel aan deze concerten is zeker toe te schrijven aan het project Kerst Jongeren Koor HCM. En wat te denken van de meer dan geweldige bijdrage van de drie eigen solisten Adri van der Weyde (tenor), Ronny Koekoek (bas) en Nico Rousseau (Bas) en organist Frank Kaman. Presentatrice Henny Greevink vertelde op haar bekende eigen manier het publiek welk werk er door wie werd gezongen. De algehele leiding was in handen van de altijd weer bevlogen dirigent en pianist Gezinus M. Veldman, die dit jaar al 25 jaar de vaste dirigent en pianist is van HCM.

In zijn dankwoord vertolkte de voorzitter, Bieuwko Pruis, nogmaals hoe bijzonder en geweldig iedereen zich heeft in gezet om deze beide concerten zo te presteren. Hulde en menig applausmomenten van de toehoorders, ruim 400 in Steenwijk en 600 in Hoogeveen, benadrukten nogmaals dat men heeft genoten van deze prachtige concerten.

Oproep:
Een oproep aan alle mannen vanaf 21 jaar: wilt u ook uw zangtalent verwoorden in koorzang! U bent van harte welkom op de repetitie-avonden. Die zijn vanaf 4 januari 2016 elke maandagavond in de Oosterkerk aan de Leeuweriklaan 35 in Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie