Initiatief van decanenkring Zuidwest Drenthe
Hoogeveen – Op woensdag 28 oktober organiseerde de decanenkring Zuidwest Drenthe haar jaarlijkse voorlichtingsevenement.                                       bouwkunde

VMBO-leerlingen uit de regio Hoogeveen(Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos) bezochten met hun ouders/verzorgers het Alfa-college in Hoogeveen. Voorlichters/docenten van het Alfa-college, maar ook van Drenthe College, Terra, Landstede en Deltion informeerden hen over bijna 60 opleidingen. De leerlingen zitten allemaal in hun examenjaar en oriënteren zich op een vervolgstudie.

Studenten van de opleiding Business Leisure & Hospitality openden de voorlichtingsavond met een sketch en swingende dans waarbij diverse beroepen werden verbeeld. Hans de Vroome, decaan van de Dikkenberg in Hoogeveen en voorzitter van de decanenkring is enthousiast over de avond: “Meer dan 500 leerlingen en daarbij nog hun ouders, het was volle bak vanavond. We zijn blij dat we op deze manier onze leerlingen de mogelijkheid kunnen bieden zich te oriënteren op de vervolgopleidingen. Kiezen valt niet mee. Vanavond kon iedereen bij drie opleidingen een voorlichting volgen. Als decanen zullen we onze leerlingen de komende maanden verder begeleiden.”

Namens het Alfa-college vertelt Hetty Luppes: “Het Alfa-college, maar ook de andere mbo-instellingen werkt graag mee aan voorlichtingsavonden als deze. Het is belangrijk dat leerlingen een goede keuze maken. We doen er alles aan om hen daarbij te helpen. Het was voor ons een goede avond. We hebben veel jongeren en ouders gesproken. Ik denk dat we velen weer terugzien op onze eigen informatieavond op 19 november en op de Open dag in januari.”

In de kantine werden de stands van de scholen druk bezocht. Maar ook de voorlichters van Fokker, Rollecate, Leerwerkloket Drenthe, OCB Ruinen, Aldiver, SVO Vakopleidingen Food en Enexis/Watt hadden aan belangstellenen niet te klagen.

Volgende maand wordt eenzelfde avond gehouden in Meppel, bestemd voor leerlingen uit die regio

Door Henk Boer

Geef een reactie