HOOGEVEEN – Hoogeveen heeft gisteravond ondanks de absentie van Tuinstra, Coulier en Sander Benjamins relatief eenvoudig de drie punten in eigen huis weten te houden. De Herauten wist het de Hoogeveners eigenlijk alleen de eerste helft af en toe lastig te maken.

Eigen: Foto

De gasten uit Burgum kwamen voortvarend uit de startblokken en doken al binnen een minuut op voor Blanken die gelijk reddend moest optreden. In de tegenaanval was het Kobes die maar net naast schoot. Niet veel later was het Frank Benjamins die gevaarlijk werd, maar ook niet tot scoren kwam. Na een verder rommelige openingsfase waarin de Herauten veelvuldig de lange bal hanteerden en Hoogeveen niet zuiver genoeg was, kwamen de gastheren via Mulder dan toch op een 1-0 voorsprong. Lang kon men echter niet van de voorsprong genieten. Binnen een minuut straften de Herauten knullig balverlies achterin keihard af: 1-1. Hoogeveen wist zich snel te herpakken en niet veel later was er opnieuw een voorsprong. Brian Leepel kwam goed door, hield het overzicht en bediende Mulder op maat: 2-1. In de fase die hierop volgde kwam Hoogeveen enkele keren goed weg. Eerst was er een schot dat maar net voor de goal van Blanken langs vloog. Even later was Blanken opnieuw de gevierde man nadat hij twee man van de Herauten van scoren af wist te houden. Na ruim een kwartier spelen vond Hoogeveen het welletjes en ging het gas er even op. Dit betaalde zich al vrij snel uit. Kobes zette goed druk vooruit waardoor hij de bal onderschepte en Bosscha kon bedienen: 3-1. In de zeven minuten die nog volgde probeerde Hoogeveen de wedstrijd al te beslissen. Bosscha en Frank Benjamins (zijnet) waren dichtbij, maar troffen geen doel. Een minuut voor rust was het dan wel weer raak. Nadat Herauten doelman Jesse de Boer nog redding wist te brengen op een inzet van Mulder, had hij geen antwoord op de rebound die door Frank Benjamins binnen werd gevolleerd: 4-1. In de slotseconden van de eerste helft kreeg Mulder nog een behoorlijke kans op aangeven van Benjamins, maar zijn schot eindigde in het vangnet.

Na de rust pakte Hoogeveen vlot de draad weer op en kwam het na een minuut of drie spelen op een 5-1 voorsprong via Brian Leepel die bal het doel in frommelde. De Herauten appelleerden voor hands, maar de goed fluitende scheidsrechter Sanders wilde hier niets van weten. Twee minuten later maakte Mulder op aangeven van Bosscha zijn derde van de avond waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. De frustraties bij de Burgummers nam toe en met name scheidsrechter Sanders moest het even ontgelden. Hoogeveen trok zich er niet veel van aan en ging op zoek naar de zevende treffer van de avond. Linthorst was er dichtbij, maar doelman de Boer stond zoals wel vaker vanavond in de weg. Linthorst kreeg niet veel later alsnog zijn goal door opnieuw een assist van Mulder. Met een 7-1 voorsprong en nog ruim een kwartier op de klok, nam Hoogeveen gas terug. Iets wat de wedstrijd totaal niet ten goede kwam, er viel maar weinig meer te genieten. De enige echt grote mogelijkheid aan die aan Hoogeveense zijde nog te noteren was kwam op nam van Linthorst. Hij trof echter de paal. De Herauten bleven het wel proberen en kwamen vijf minuten voor tijd op 7-2 door een prima uitgespeelde counter.

Aanstaande maandag staat de volgende wedstrijd op het programma. Men moet dan op bezoek bij de Griffioen in Oosterwolde. Aftrap is om 20:30 in sportcentrum de Boekhorst.