Sport

Runnersworld organiseert Bentincksparkrun

Hoogeveen – Op 14 januari gaat de tweede editie van de Runnersworld Bentincksparkrun van start. De voorbereidingen zijn al in volle gang en de organisatie heeft er zin in.

Al weken zijn HAC’63 en VV Hoogeveen bezig om van de tweede editie van de wedstrijd die gelopen word in het Bentinckspark. Er is een zeer gevarieerd programma aanwezig waardoor jong en oud die dag mee kan doen. Voor de allerjongsten(tot 5 jaar) is er bijvoorbeeld een wedstrijd van 300 meter op de atletiekbaan. Beide verenigingen vinden het belangrijk dat jeugd beweging krijgt en daarom is ook besloten dat iedereen tot 2500 meter gratis mee mag doen. Daardoor kan bijna iedereen tot 15 jaar gratis meelopen. Enkel voor de 5 en de 10 kilometer vragen ze een kleine vergoeding.

Om dit jaar ook meer sporters van andere verenigingen te trekken organiseren beide verenigingen ook de Elftalrun, dit vind plaats tijdens de Runnersworld Bentincksparkrun. Hierin kunnen teams bestaande uit elf lopers het tegen elkaar opnemen. HAC’63 en VV Hoogeveen hopen daarom ook dat er veel teams zich aanmelden waardoor je een leuke strijd kan krijgen tussen teams of verenigingen die het normaal niet vaak tegen elkaar opnemen omdat ze bijvoorbeeld in een andere divisie spelen of omdat het een heel andere sport is.

Meer informatie over de Runnersworld Bentincksparkrun en de Elftalrun is te vinden op de websites van beide verenigingen.