Hoogeveen – Digitale middelen zijn onmisbaar in ons leven. “Het Roelof van Echten College wil in het onderwijs aansluiten op de belevingswereld van leerlingen. Daar hoort game based learning bij”, zegt projectleider Hilbrand Bodewits.

De school neemt deel aan het internationale uitwisselingsproject Level Complete. Betrokken docente Jorien Doldersum: “Samen met scholen uit Italië en Polen onderzoeken we de kansen voor leren via (digitale) games. Begin november komen deze scholen bij ons op bezoek.”

Spelen is leren, dat is de basisgedachte van game based learning. Bodewits: “Via een spel ontwikkelen leerlingen vaardigheden die ze in het echte leven nodig hebben. Het maakt onze lessen aantrekkelijker en effectiever. Natuurlijk is het meer dan een spelletje; de leerling heeft een duidelijke opdracht in het spel. We delen onze kennis en ervaringen met de andere deelnemers van Level Complete. Dat is waardevol, want iedere school heeft zijn eigen expertise. Door onze krachten te bundelen, zijn we allemaal beter in staat om leerlingen maatwerk te bieden.”

Level Complete in Hoogeveen
Begin november komen de Level Complete-deelnemers naar Hoogeveen. “We verwelkomen bijna dertig leerlingen en docenten uit Italie en Polen”, vertelt Doldersum. “Het centrale thema van het bezoek is het ontwikkelen van een game. Daar gaan we met een gameontwikkelaar mee aan de slag. Ook vinden er allerlei andere activiteiten plaats. Zo bezoeken we het gemeentehuis en een basisschool, gaan we op excursie naar Amsterdam, gaan we klompen schilderen en doen we een Europa-spel. De leerlingen draaien ook gewoon mee in de lessen op het RvEC.”

Erasmus+
Het project Level Complete krijgt subsidie van Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het doel is om onderwijs, training en jongerenwerk in heel Europa moderniseren, zodat mensen gestimuleerd worden een leven lang te leren. Level Complete is een driejarig project. Volgend jaar vindt op Sicilie het afsluitende bezoek plaats.

Kijk voor meer informatie op www.levelcomplete.eu.

Geef een reactie