????????????????????????????????????

HOOGEVEEN – Een valpartij in de sportzaal, brand in de keuken of een ongelukje in een klaslokaal. Het zijn enkele voorbeelden van mogelijke ongevallen die op een school kunnen plaatsvinden. Het Roelof van Echten College (RvEC) vindt het belangrijk om daar goed op voorbereid te zijn. Daarom vinden er regelmatig oefeningen plaats. Dinsdag werkten het RvEC, de brandweer en de politie samen in een geslaagde ontruimingsoefening.

“Attentie, u dient het gebouw te verlaten via de daarvoor aangegeven nooduitgangen”, hoorden aanwezigen in schoollocatie Bentinckspark van het RvEC dinsdag. In de school werd een ongeval in het scheikundelokaal in scène gezet. Arbo-coördinator Françie Sprakel vertelt: “De bedrijfshulpverleners komen bij incidenten meteen in actie om iedereen veilig naar buiten te brengen. Ook tijdens zo’n oefening. Dinsdag stonden alle leerlingen, medewerkers en andere aanwezigen binnen enkele minuten buiten op de verzamelplaats.”

Veiligheid: een taak van iedereen
Sprakel vervolgt: “Op het RvEC hechten we veel waarde aan veiligheid. Iedereen draagt daaraan zijn steentje bij. Daarom betrekken we docenten, leerlingen, ouders, hulpverleners en anderen actief bij onze veiligheidstrainingen en –oefeningen. Het is belangrijk dat we goed kunnen samenwerken in geval van een noodsituatie. Dinsdag hadden de politie, de brandweer en studenten Beveiliging van het Alfa-college ook een rol in de oefening. Die gezamenlijke aanpak is waardevol en leerzaam voor alle partijen. Veiligheid voor en door elkaar, dat is ons streven.”

Geef een reactie