dav

HOOGEVEEN – “Het was een geweldige ervaring om over de rode loper naar het Atlas Theater te lopen. De meiden waren mooi opgemaakt en de jongens hadden hun haren laten stylen. Ook hebben we allemaal vijftig euro kleedgeld gekregen”, vertelt ?Julia de Vegt uit brugklas 1hv1 enthousiast. De brugklas van het RvEC was samen met eerstejaars van vier andere scholen als VIP’s aanwezig bij de première van de film ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’.

foto: RvEC

Veel brugklassen uit het noorden hebben meegedaan aan een win actie om als speciale gast aanwezig te zijn bij de officiële première van de film. 1hv1-leerling Jurgen Klumpje: “Mijn klasgenoten en ik wilden ook graag meedoen. We zitten in een gecombineerde brugklas en volgend jaar wordt onze klas gesplitst in 2havo en 2vwo. We hebben een heel leuke klas; iedereen kan goed met elkaar omgaan en niemand wordt buitengesloten. Een klassenuitje naar de première leek ons te gek!” De klas maakte een filmpje en een paar weken geleden had mevrouw Heller, mentor van 1hv1, een leuk nieuwtje. Julia: “Ze vertelde dat we hebben gewonnen, super! Natuurlijk ging mevrouw Heller mee naar de première, net als onze tutoren.”

Gave ervaring
Na het opmaken, haren stylen en een bezoek aan Wildlands liepen de brugklassers over de rode loper het theater binnen. “We hebben eerst drinken en wat lekkers gekregen. Even later kwamen de acteurs ook binnen en mochten we met hen op de foto”, vertelt Julia. Jurgen: “Daarna was het tijd om de film te bekijken. Ik vond ‘m heel leuk. Het was spannend en ging over vriendschap, liefde, haat en doorzettingsvermogen. Sommige dingen waren best herkenbaar. Vriendschap natuurlijk en liefde ook wel een beetje.” Met Valentijnsdag in zicht is er natuurlijk aandacht voor vriendschap en liefde op het RvEC. Zo worden er rozen uitgedeeld in de klassen. Op de vraag of Julia en Jurgen zelf iets aan Valentijnsdag doen, antwoorden ze volmondig: nee! Julia: “Ik ben wel heel blij dat we met onze klas zo’n gave ervaring hebben gehad. Het was zo leuk om de première mee te maken. Het liefst wil ik elke dag zo’n dag. Maar gelukkig is een gewone schooldag ook leuk.”

Geef een reactie