Hoogeveen – Hoe ziet een schooldag van een brugklasser eruit? Dat kunnen groep 8-scholieren op woensdag 21 februari ontdekken tijdens de open les middag van het Roelof van Echten College (RvEC). Op de locaties Eduwiek en Bentinckspark volgen zij een aantal korte lesjes in vakken die vanaf volgend jaar op het lesrooster staan.

Na twee drukbezochte open avonden kunnen leerlingen uit groep 8 op 21 februari vanaf 13.30 uur een lesmiddag meemaken op het RvE?C. Pidi Reitsma, afdelingsleider onderbouw: “Tijdens de lesmiddag ontdekken scholieren hoe het écht is op het RvEC. Ze krijgen een rooster met een aantal lesjes van veertig minuten, zoals wiskunde, Engels en aardrijkskunde. De lessen worden gegeven door verschillende docenten in verschillende lokalen.”

Lesmiddag maakt overgang makkelijker
De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is een grote stap voor veel leerlingen. “Begrijpelijk, want er verandert veel voor hen en voor hun ouders. Op het RvEC vinden we het belangrijk om groep 8-leerlingen een goed beeld te geven van hoe het eraan toe gaat op onze school. Tijdens de open avonden hebben de leerlingen al veel informatie gekregen en sfeer geproefd. De les middag biedt iets extra’s: het laat scholieren een normale schooldag op het RvEC ervaren. Ze krijgen les van verschillende docenten, horen de bel als de les is afgelopen en komen ook de andere leerlingen tegen in de school. De scholieren zetten zo weer een stapje om de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs minder spannend te maken.” Aanmelden kan tot en met vrijdag 16 februari via www.rvec.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: