HOOGEVEEN – Afgelopen week werd het RvEC omgetoverd tot een heus festivalterrein. “In het kader van ons honderdjarige bestaan hebben we een leerlingenfestival met sport- en kunstworkshops georganiseerd. Dat was een feestje!”, zegt Nienke Lotterman namens de jubileumcommissie van het RvEC. “Dezelfde dag vond ook een personeelsfeest plaats, waarbij we afscheid hebben genomen van oud-collega’s die in coronatijd met pensioen zijn gegaan. Het was fijn om samen die bijzondere mijlpaal te vieren.”

Het leerlingenfestival bestond uit twee workshoprondes. “Van tevoren konden we ons aanmelden voor de workshops die ons het leukst leken. Je kon bijvoorbeeld kiezen voor acrobatiek, augmented reality, dans, vloggen, mindfuck, graffiti en nog veel meer”, aldus een groepje enthousiaste leerlingen. Eén van hen: “Samen met een vriend koos ik voor de workshop freerunning. Dat was heel gaaf. Het was een geweldige dag voor ons allemaal!” In de middagpauze kregen alle leerlingen een lekker, warm broodje van de school. “Wie jarig is, trakteert”, vervolgt Nienke Lotterman. “We zijn blij dat we het schooljaar samen zo feestelijk kunnen afsluiten. Dat hebben de leerlingen zeker verdiend.”

Jubileumborrel voor oud-medewerkers op 30 september
Ondanks dat het schooljaar bijna ten einde is, houdt het RvEC de jubileumviering nog even vol. Nienke: “In het nieuwe jaar organiseren we een reünie voor oud-medewerkers van het RvEC en haar voorgangers. Zij zijn uitgenodigd voor onze jubileumborrel op vrijdag 30 september van 14.00 uur tot 18.00 uur in Westerbergen te Echten. Via het aanmeldformulier op www.rvec.nl kunnen oud-medewerkers zich aanmelden voor de jubileumborrel.”

Foto: RvEC

Geef een reactie