Alfa-college en RvEC begeleiden leerlingen op weg naar mbo
Hoogeveen – De afgelopen maanden hebben de 4TL-leerlingen van het Roelof van Echten College hard gewerkt aan hun profielwerkstukken. Iedere leerling verdiept zich hiervoor in een onderwerp dat past bij een opleiding of beroep waarin hij of zij geïnteresseerd is. De samenwerking met het Alfa-college hierin maakt het mogelijk dat leerlingen een goed beeld krijgen van vervolgstudies en beroepen.

Donderdagmiddag presenteerden de leerlingen hun profielwerkstukken op het Alfa-college. Docenten én ouders hadden een rol in de beoordeling. Sabine Wit, Hannah Hazenberg en Joanieke van Binnendijk kregen de meeste punten van de ouders en wonnen de felbegeerde publieksprijs.

Na het vmbo kiezen de meeste leerlingen ervoor om verder te leren op het mbo. Op jonge leeftijd moeten zij al een richting kiezen waarin zij in de toekomst graag willen werken. Daarom maken de leerlingen in hun examenjaar niet zomaar een profielwerkstuk. Het is een waardevol project, want ze ontdekken welke vervolgopleidingen en beroepen passen bij hun interesses en talenten. De leerlingen worden hierin begeleid door docenten van het RvEC en het Alfa-college.

Publieksprijs
Donderdagmiddag presenteerden de leerlingen hun profielwerkstukken. De docenten beoordeelden de verslagen en de presentaties. Ook ouders werden betrokken in de beoordeling van de presentaties. Zij bezochten prachtig aangeklede kraampjes van de leerlingen en hoorden de presentaties met veel interesse aan. Welke leerlingen wisten de ouders het beste te overtuigen? De ouders gaven Sabine Wit, Hannah Hazenberg en Joanieke van Binnendijk de meeste punten en zij gingen er met de publieksprijs vandoor. De aanmoedigingsprijzen waren voor Daphne van Leeuwen (economie), Jens Helmich en Thomas Schepers (techniek) en Sabrina Kreeft (zorg en welzijn).