Onderwijs

RvEC-leerlingen organiseren FunFair Market voor het goede doel

HOOGEVEEN – Op donderdag 31 mei organiseren tweedejaars vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) een Company FunFair Market. Muziek, entertainment, kraampjes vol (zelfgemaakte) producten, lekkere hapjes en drankjes… voor jong en oud is er van alles te beleven. Het bijzondere is dat alle bedrijfjes op de markt door de RvEC-leerlingen worden gerund.

eigen foto ©

De FunFair Market is onderdeel van Company FunFair, een onderwijsproject over ondernemerschap. Leerlingen ontdekken op een leuke, interactieve manier wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Via allerlei creatieve opdrachten starten ze in groepjes een eigen bedrijfje. Ze runnen dit bedrijfje op een spetterende schoolmarkt: de FunFair Market.

Digitaal onderwijs Het onderwijsproject op het RvEC is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en communicatiemiddelen. Leerlingen gebruiken social media om reclame te maken en maken gebruik van hun smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen.

Bezoek de markt Ouders, grootouders, kennissen, vrienden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om op donderdag 31 mei tussen 14.00 uur en 16.00 uur naar de markt op Eduwiek (Voltastraat 27, Hoogeveen) te komen. De opbrengst van de markt gaat naar microkredietprojecten in ontwikkelingslanden. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...