Foto: RvEC

HOOGEVEEN – Afgelopen donderdag en vrijdag deden vierde- en vijfdejaars havo- en vwo-leerlingen van 32 scholen uit het hele land mee met de Athenespelen in Groningen. Ze streden tegen elkaar in tien verschillende sporten en maakten kennis met studentenstad Groningen – wie weet de stad waar ze zelf gaan studeren over een paar jaar. Het evenement was een groot succes voor het Roelof van Echten College (RvEC), qua sport én qua gezelligheid.

Foto: RvEC

Even na half acht op donderdagochtend vertrekt een bus vol leerlingen en docenten van het RvEC naar Groningen. De docenten moedigen de leerlingen aan om vanaf het begin hun uiterste best te doen, want een goed resultaat in de eerste poulewedstrijden is belangrijk voor het eindklassement. Dat hebben de leerlingen goed begrepen, want na de opening om 10.00 uur schieten de fanatiekelingen uit de startblokken. Overal worden overwinningen geboekt en al snel is het duidelijk dat ze in vrijwel alle sporten voor een plek bij de eerste zestien mogen spelen. Een goed begin dus! Na een volgende ronde met veel wedstrijden blijkt ’s middags dat het RvEC bij veel sporten bij de top acht hoort.

Plezier en ontspanning
Na de sportieve prestaties is het ’s avonds tijd voor een feestje. Op naar de stad, waar het gebouw van de Kokomo Beachclub is afgehuurd en het dak eraf gaat. Enkele leerlingen proberen ook nog een aantal andere kroegjes te verkennen, om zo goed als mogelijk voorbereid te zijn op hun toekomstige studentenleven. Ook bij terugkomst in het sportcentrum is het nog lang gezellig. In beide sporthallen slapen zo’n vijfhonderd leerlingen en sommigen pakken maar een aantal minuten slaap mee.

Sportief succes
Het is 7.00 uur op vrijdagochtend als luid ‘Wakker worden!’ door de speakers klinkt. Over twee uur staan de eerste wedstrijden op het programma. Iedereen is moe, maar dat geldt ook voor de andere scholen. Gelukkig lijden de prestaties er niet onder, want op de tweede dag halen de leerlingen bij bijna alle sporten nog het maximaal te behalen punten. Zowel voetballende als de volleyballende meiden spelen zich naar de laatste vier, waarbij de voetbalsters zelfs de finale weten te winnen en de volleybalsters het met brons moeten doen. De hardloopestafette, het slotstuk van de Athenespelen, wordt ook een prooi voor het RvEC. Ook bij de overige onderdelen worden er mooie prestaties geleverd.

Kampioen
Na alle wedstrijden is het tijd voor de prijsuitreiking. De spanning neemt toe. “De winnaar van de Athenespelen 2019 – en zij zijn hier zeker nog aanwezig, want ze blijven altijd tot het einde – is… het Roelof van Echten College!” Yes! Vermoeid, trots en mét een mooie wisselbeker, die na een jaar afwezigheid weer een jaar lang bij het RvEC blijft, keren de leerlingen en docenten terug naar Hoogeveen.

Geef een reactie