WROCLOW/ EXLOO / HOOGEVEEN – Isabel de Vries jeugdschutter bij SV Emmen 2000 en SV de Vrijheid in Hoogeveen en Stefan van de Belt jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid hebben van 22 tot en met 26 februari meegedaan aan de Europese Kampioenschappen luchtdrukwapens in Wroclaw Polen.

Voor beide schutters was dit de eerste keer dat ze op een groot internationaal ISSF-toernooi mochten deelnemen. Hoofddoel voor beide schutters was dan ook ervaring opdoen en wennen aan alle indrukken die komen kijken bij een dergelijk groot toernooi. In totaal deden er tegen de 600 schutters mee in de verschillende schietsport disciplines.

Nieuw persoonlijk record
Op het individuele onderdeel luchtgeweer junioren dames mocht Isabel als eerste van de beide schutters haar wedstrijd schieten. Na een iets wat stroeve eerste wedstrijd serie, wist Isabel de overige vijf wedstrijdseries hele mooie resultaten te schieten wat haar uiteindelijk een nieuw persoonlijk wedstrijdrecord opleverde van 615,1 punten. Een hele knappe prestatie op haar eerste Europese Kampioenschanswedstrijd.

Daarna mocht Stefan bij het onderdeel luchtgeweer junioren heren zijn individuele wedstrijd schieten. Helaas voor Stefan had hij een wat mindere dag waardoor hij niet op zijn normale niveau kon komen. Het geeft hem wel de nodige leermomenten waar hij de volgende wedstrijden zijn voordeel mee kan doen.

Mixed-team
De tweede en laatste wedstrijddag deden Isabel en Stefan mee aan het mixed-team event. Dit is het onderdeel waarbij zowel de dame als de heer uit het team ieder 30 schoten doet. De beide scores worden vervolgens bij elkaar opgeteld om de teamscore te bepalen.
Isabel en Stefan hebben een prima resultaat neergezet tijdens deze wedstrijd. Ze wisten hun teamrecord te verbeteren en wisten zeven van de in totaal dertig landenteams achter zich te laten.
Voor Stefan was het mixed-team event een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de voorgaande dag.

Beide junior schutters kijken met een tevreden gevoel terug op hun eerste Europese Kampioenschap en zijn heel blij en dankbaar dat ze deze kans hebben gekregen van de KNSA en de trainer/coach van de nationale geweerselectie Rolf van der Velde.

Geef een reactie