HOOGEVEEN – dinsdag 29 maart organiseerde #MEEDOEN samen met het COA en bewoners op het AZC in Hoogeveen de certificaatuitreiking aan alle bewoners die in het jaar 2021 tot en met heden actief zijn geweest door het doen van vrijwilligerswerk. De deelnemers ontvingen het certificaat uit handen van burgemeester Loohuis.

Het programma startte om 13.30 uur met een inloopmoment met koffie en thee. De aanwezigen konden genieten van een foto impressie van alle klussen en activiteiten van het afgelopen jaar. Daarna kwamen enkele betrokkenen aan het woord en vond de uitreiking van de certificaten plaats.

Participatie.
Er zijn vooral veel kluswerkzaamheden buiten aangeboden. Deze zijn grotendeels verricht door mannen. In 2021 kon de certificaatuitreiking niet fysiek plaatsheeft gevonden.

Marielle Vogelzang: “We zien steeds meer als motief voor het doen van vrijwilligerswerk het leren van de Nederlandse taal. Dat betekent dat van organisaties gevraagd wordt om hier meer aandacht aan te besteden. Daar blijven wij ons via # MEEDOEN voor inspannen.”

Door Henk Boer

Geef een reactie