Hoogeveen – Vandaag wordt in Nederland de 60e Boomfeestdag gevierd, ook in Hoogeveen. Wethouder Jan Steenbergen, raadslid, IVN, scholieren en medewerkers groen slaan de handen ineen tijdens Boomfeestdag 2017. Dat past helemaal bij het thema van dit jaar, namelijk ‘verbinding’.

Vanochtend hebben basisschoolleerlingen van de Titus Brandsma school en Villa Kakelbont enorm hard gewerkt op het Mauritsplein. Gewapend met schep en hark plantten ze daar struiken en een grote boom, samen met wethouder Steenbergen en een aantal raadsleden.

De gemeente deelde bovendien vanochtend aan alle kinderen uit groep 6 van de basisscholen in de gemeente een boompje uit. Dit Drentse krentenboompje kunnen de kinderen zelf planten in hun tuin (of bijvoorbeeld bij opa en oma). ‘Op deze mooie zonnige dag is er enorm goed samengewerkt door diverse partijen. Daarmee is het thema verbinding helemaal tot uiting gekomen’, aldus de wethouder.

Doel Boomfeestdag
Het doel van de Boomfeestddag is het planten van een eigen boom door kinderen, in hun eigen leefomgeving. Het streven van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant. Voor de grensoverschrijdende verbinding werkt de stichting bij deze jubileum-editie samen met One Tree per Child, een organisatie die er wereldwijd naar streeft om elk kind voor zijn of haar tiende verjaardag een eigen boom te laten planten.

Geef een reactie