Hoogeveen – Stichting Het Drentse Landschap hield op vrijdag 28 juli een kinderactiviteit. In een spoorsloot vlakbij de Oude Kene bij Hoogeveen zochten Kinderen naar allerlei diertjes die in en rond het water te vinden zijn. Ook de ouders waren welkom om mee te helpen zoeken. Honden waren niet toegestaan.

Kinderen ontdekten wat voor dieren er allemaal in het water zitten! Zo zijn er bijvoorbeeld waterbeestjes die ademhalen met hun staart! Kinderen mogen zelf aan de slag met een schepnet en op de zoekkaart kan de naam van het waterdiertje worden opgezocht. Deze wateractiviteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, mits ze een zwemdiploma hebben.

 

Aan de noordrand van Hoogeveen vlakbij de spoorwegovergang in de wijk Kinholt ligt het nieuwe natuurgebied Oude Kene. Dit gebied ligt ingesloten tussen de spoorlijn en het Oude Diep. De beek mag er sinds enige jaren weer kronkelen en uit haar oevers treden. Velden met riet helpen mee om het water te zuiveren. Naast waterberging en waterzuivering is in de Oude Kene ook voor de ontwikkeling van de natuur belangrijk.

 

Geef een reactie