HOOGEVEEN – Een van de bewoners van het appartementencomplex het Noordsche erf nam het initiatief, om de mogelijkheden te bekijken om van de grote hoeveelheden sneeuw af te komen. Die er in de afgelopen dagen was gevallen op hun parkeerterrein. Een van de bewoner dacht “Met elkaar staan we sterk”. Dus even een rond gang maken bij de medebewoners om te polsen of zij ook een steentje bij willen dragen. Om zo de sneeuw resten weg te halen of weg te latenhalen. Het antwoord van de meeste bewoners was direct JA!

Na wat rondgebeld te hebben was er al snel één tuindersbedrijf gevonden uit Tiendeveen die wel tijd en materiaal had om te komen ruimen met een minishovel. Na een uurtje stonden de mannen op de stoep.

Saamhorigheid verbroederd is dan het spreekwoordelijk gezegde, dit was gisterenmiddag dan ook wel duidelijk te merken. Na dat de bewoners waren gevraagd mee te willen doen was de opkomst groot. Na ze hun auto’s hadden weg gereden. Gingen de buurtjes met veel enthousiasme aan de slag. Na dat de werkzaamheden aanvingen. Kwam er duidelijk het “Noaberschap”. naar boven. Wat er over bleef is één schoon parkeerterrein en een grote berg met sneeuw voor de jeugd.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: