Elim – Zaterdagmiddag om vijf uur ging in Elim de Samenloop voor Hoop van start. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden liepen mensen die kanker hebben of hebben gehad samen met de ambassadeur Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen en voorzitter Roelof Koopman van de stichting Samenlopen voor Hoop Elim de eerste ronde en dit was het startsein voor de 24-uurs wandelestafette. Er deden 750 wandelaars 24 uur lang mee.

De Kaarsenceremonie
’s Avonds werd met kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlicht. En met een speciale ceremonie werden de dierbaren herdacht, elkaar steunend. En er werd ook gevierd dat mensen kanker overwonnen hebben. Zaterdagavond kon er al een tussenstand worden gegeven van € 35000.

De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen liep iedereen samen de feestelijke laatste ronde. Aan het eind werd de uiteindelijke opbrengst bekendgemaakt. Burgemeester Loohuis mocht een cheque van maar liefst € 72.500 overhandigen aan de heer Lo Dijkstra van K.W.F Kankerbestrijding. Een geweldig resultaat!

Samenloop voor Hoop wil nogmaals een ieder bedanken voor hun inzet en bijdrage welke vorm dan ook.

Door Henk Boer

Geef een reactie