HOOGEVEEN – Sinds begin februari is Wolfsbos officieel partner van de IT Hub in Hoogeveen. Hiermee sluit de school zich aan bij de IT Hub Community van Noord-Nederland. Door gebruik te maken van dit netwerk, met partijen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid, kunnen leerlingen van de school kennismaken met de snelgroeiende mogelijkheden op het gebied van informatietechnologie (IT).

Kennis en expertise
De IT Hub is de plek waar talent, innovatie en digitalisering samenkomen, een community waarin het bedrijfsleven en onderwijs elkaar versterken. Ronald Eissens, business developer bij de IT Hub, zegt over het partnerschap: “Wij zijn erg blij dat Wolfsbos zich als onderwijspartner heeft aangesloten bij de IT Hub. Wolfsbos wil haar leerlingen voorbereiden op de toekomst en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Met behulp van praktijkopdrachten uit onze community laten wij leerlingen kennis maken met de veelzijdige kanten en mogelijkheden binnen de IT. Zo kunnen zij ontdekken waar hun talent ligt. Tijdens dit proces biedt de IT Hub ondersteuning in de vorm van vakinhoudelijke kennis en expertise. Op deze manier dragen we gezamenlijk bij aan de ontwikkeling van het talent van morgen.”

School met ambitie
Ook Robert Peletier, coördinator ICT Lyceum bij Wolfsbos is enthousiast over het partnerschap: “De samenwerking tussen Wolfsbos en de IT Hub sluit naadloos aan bij de ambitie van onze school om leerlingen voor te bereiden op hun toekomstige beroepen mét competenties die in deze 21ste eeuw van hen worden verwacht. Zo zijn we dit schooljaar gestart met het ICT Lyceum, een volwaardige ICT opleiding voor mavo, havo en vwo. Hoe interessant is het voor deze leerlingen om een IT-vraagstuk uit te voeren voor een bedrijf of organisatie en daarbij ook nog eens advies te krijgen van experts op IT-gebied. Een mooi voorproefje op hun toekomstige baan.” Naast de samenwerking met de IT Hub, werkt de school ook samen met het Alfa-college, het Hondsrug College en de NHL Stenden Hogeschool.

Informatieavond Wolfsbos ICT Lyceum
Voor leerlingen van groep 7/8 en ouders organiseert Wolfsbos op dinsdag 14 februari van 19.00 tot 20.00 uur een informatieavond over het ICT Lyceum. Deze avond zal plaatsvinden in de IT Hub aan de Griendtsveenweg 29 in Hoogeveen. Aanmelden kan via wolfsbos.nl

Geef een reactie