Bibliotheek Hoogeveen,  Evenementen

Schaatsbaan in het MFC de Magneet initiatief Jurre Snieder

HOOGEVEEN – Jurre Snieder (9 jaar) had begin mei het initiatief genomen, om met zijn idee een indoor schaatsbaan te willen hebben in het M.F.C de Magneet in de woonwijk Krakeel. Dit idee heeft hij via De Smederijen ingediend. Uiteindelijk behoorde zijn idee tot een van de projecten die daadwerkelijk uitgevoerd konden worden.

Vrijdag 28 december was de eerste dag dat er gratis geschaatst kon worden. De enthousiast kinderen konden direct de schaatsen onderbinden en hadden. s ’avonds een grote schaatsdisco wat een groot feest was!

De zaterdag kon er genoten worden van de versgebakken oliebollen, knieperties en snert gemaakt door vrijwilligers van het Wijkcentrum. Maandag was de laatste dag dat er geschaatst kon worden. De schaatsbaan werd goed bezocht en de kinderen hebben genoten.

De organisatie kijkt terug op een leuk kerstvakantie-festijn geworden dankzij alle vrijwilligers en de samenwerking met het Wijkcentrum, De Smederijen en Stichting Welzijnswerk. Daarnaast een speciaal woord van dank aan Tuincentrum Huis en Tuin, de Coöp Grote Beer, Tapijt en Slaap Toko en TVM voor de sponsoring.