Hoogeveen – De nieuwbouw aan de Hunze is vanmiddag officieel opgeleverd. Op de plek waar vroeger de Nederlandsche Bank stond, zijn nu 39 woningen gebouwd. Wethouder Anno Wietze Hiemstra, Bert Moormann (directie Domesta) en Henk Havinga (Koopmans Bouwgroep) verwelkomden de nieuwe bewoners vanaf 4 uur vanmiddag in de Hunze en trakteerden op oliebollen en warme chocolademelk om dit moment mee te maken.

In de Schutlanden gebeurt iets bijzonders. Waar vroeger diep onder de grond in de kluizen van de Nederlandschebank geld van de Nederlandse schatkist bewaard werd bouwde Domesta een nieuwe schat: de Hunze.
De Hunze is een rustige, kindvriendelijke woonomgeving met ruimte genoeg om te parkeren. Het centrum is op loopafstand en dankzij de ligging zit u zo op de snelweg of in de trein. In de directe omgeving van De Hunze liggen o.a. een winkelcentrum met supermarkt en allerlei verschillende winkels, een park, een gezondheidscentrum en een zorgsteunpunt van Jannes van der Sleeden. Ook een bibliotheek, peuterspeelzaal en apotheek ontbreken niet.

In totaal bouwt Domesta negenendertig woningen: veertien eengezinswoningen en vijfentwintig levensloop huizen. Deze zijn door hun indeling geschikt voor jong en oud. Verschillende gevelstenen zorgen voor een vrolijk straatbeeld in de Hunze. Elk huis heeft een verlichte houten berging. Door slim gebruik te maken van materialen wordt het onderhoud aan de huizen beperkt.

Door Henk Boer

Geef een reactie