Hoogeveen – In het Jannes van de Sleedenhuis, locatie Wolfsbos, is momenteel een expositie te zien met werken van Truus Smeenk en Mirjam Remijnse. Sinds twee jaar schilderen de twee regelmatig samen.

Mirjam RemijnseTruus Smeenk is gestart met aquarelleren toen ze 20 was. Later is ze schilderlessen gaan volgen bij een kunstenaars in Zwolle. Eerst alleen figuratief, daarna abstract. Truus vertelt; “waar ik eerst probeerde het beeld in mijn hoofd op papier te krijgen, heb ik later geleerd om dat los te laten een schilderij te laten ontstaan. Ook ben ik met verschillende materialen gaan werken.

Mirjam Remijnse is van kleins af aan al bezig met tekenen en schilderen. “De natuur is mijn grootste inspiratiebron. We wandelen veel en komen zodoende op allerlei onbekende plekjes. Het ontdekken van grote en kleine schatten, dichtbij huis of verder weg blijft altijd spannend en vaak kom ik met ideeën, indrukken en foto’s weer thuis.” De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf, soms van een foto (liefst een eigen) en soms uit het hoofd.

De expositie is tot 29 april 2016 te bezichtigen in het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan 5 in Hoogeveen. De schilderen variëren van realistisch tot figuratief via abstract naar een gecombineerd abstract/figuratief. Locatie Wolfsbos exposeert regelmatig werken van kunstenaars uit de omgeving. De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk.

Door Henk Boer

Geef een reactie