Hoogeveen – In NNCZ vestiging Jannes van de Sleedenhuis, Wolfsbos, is momenteel een expositie te zien met het werk van Niesje Metselaar. De in Hollandscheveld geboren kunstenaar haalt haar inspiratie uit karakteristieke plaatsen en landschappen.

Al op jonge leeftijd voelde zij zich aangetrokken tot het schilderen met olieverf, acrylverf en aquarel. Niesje;”De natuur inspireert mij om vooral de landschappen vast te leggen op het doek. Ik vind het heerlijk om karakteristieke plaatsen te bezoeken zoals Gees, Ruinen, Dwingeloo en de landschappen in het gebied van de Drentsche Aa.

Soms ligt de schoonheid zo maar voor je neus, en dan wil ik het schilderen. Onderweg maak ik schetsen en aantekeningen van de kleuren. In mijn atelier werk ik het verder uit. Het schilderen heb ik geleerd door schilderlessen bij diverse kunstenaars te volgen en door een tweejarige opleiding op het Noorder Atelier in Groningen. Ik probeer mijzelf steeds verder te ontwikkelen in de schilderkunst, aan de basis ligt voor mij de wens om iets moois of ontroerends te maken zodat een schilderij een bepaalde emotie oproept”, aldus Niesje.

Het werk van Niesje Metselaar is tot 26 juni in de Wolfsbos aan de Valkenlaan 5 in Hoogeveen te bezichtigen. Het Jannes Wolfsbos exposeert regelmatig werken van kunstenaars uit de omgeving. De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk.

%d bloggers liken dit: