HOOGEVEEN – Op zaterdag 18 januari heeft wethouder Erik Giethoorn de schilderijenexpositie van Roelof Koobs geopend in ’t Kringhuus van de Historische Kring Hoogeveen. Roelof Koobs is geboren in februari 1945 in Meppel. Na de lagere school ging hij naar de ambachtsschool waar hij de schildersopleiding volgde. Toch ging hij niet werken in dit vak, hij werd kelner.

In 1967 ging hij in Hoogeveen werken bij hotel Homan. In dat jaar trouwde hij en ging hij ook wonen in Hoogeveen. Bij Hotel Homan heeft hij gewerkt tot 1977, maar toen de stationsrestauratie vrijkwam kreeg hij de kans om deze samen met zijn vrouw te exploiteren als zelfstandig ondernemer. Dit deden ze tot het jaar 2000, toen de Nederlandse Spoorwegen alle stationsrestauraties in Nederland terugnam in eigen beheer.

Al een paar jaar eerder begon hij als hobby toch weer te schilderen, maar nu als kunstschilder. Hij nam schilderlessen bij Leo van Dam. Vanaf dat moment heeft hij zich alleen maar beziggehouden met schilderen en heeft hij zich verder ontwikkeld in de schilderkunst. In de jaren die volgden is hij begeleid door o.a. Joop Neutel en Gerard van de Weerd. Ook was hij toen lid van de Hoogeveense schilderclub Het Palet en heeft hij zich aangesloten bij de Sociëteit Drentse Kunstenaars. Roelof is ook betrokken bij de Kunstroute Hoogeveen. Als kunstschilder is Roelof autodidact. Hij probeert het beste uit de traditionele schilderkunst te halen. Hij concentreert zich vooral op landschappen, bloemstillevens en dieren.

Hij is nu ongeveer 25 jaar bezig met schilderen, hij woont ruim 50 jaar in Hoogeveen en hij wordt in 2020 75 jaar. Al met al een mooie aanleiding voor een expositie bij de Historische Kring Hoogeveen. De expositie is van 18 januari tot 14 april 2020 op dinsdagmiddag en vrijdagochtend te bekijken in ’t Kringhuus, Schutstraat 167, Hoogeveen. Groepen, zoals vrouwenorganisaties, scholieren enz., kunnen ook op een ander moment komen. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden met Roelof Koobs via telefoonnummer 0528 – 266324 of 06-10294413. Een mailtje sturen naar roelkoobs@hetnet.nl is ook een mogelijkheid.

Door Henk Boer

Geef een reactie