HOOGEVEEN – De Open Dag, die de Speel-O-Theek Hoogeveen op zaterdag 14 juli jl. organiseerde vanwege haar 40-jarig jubileum is een groot succes geworden. Ruim meer dan 100 bezoekers kwamen een kijkje nemen, terwijl de kinderen zich konden vermaken met een groot assortiment binnen- en buitenspeelgoed. De uitgezette skelterbaan viel duidelijk in de smaak; en dat niet alleen bij de jongeren.

foto de Speel-O-Theek Hoogeveen ©

Onder een stralende zon werden heel wat rondjes gereden, waarna er even uitgerust kon worden met een gratis drankje. Ook het binnen-spelcircuit werd veel gebruikt. De grabbelton leverde vaak leuke verassingen op en de kleurplaten werden mooier en mooier. We mochten o.a. een aantal oud-bestuursleden verwelkomen, die nog bij de oprichting (40 jaar geleden) betrokken zijn geweest. Ook burgemeester Karel Loohuis en wethouder Gert Vos kwamen op bezoek en boden de jarige Speel-O-Theek een mooi cadeau aan: Een nieuw spel. Op een aantal tafels werd o.a. overtollig speelgoed en kinderboeken verkocht en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) was ook aanwezig met een standje.

Een gitarist speelde en zong samen met enkele bezoekers leuke liedjes en werd later nog begeleid op keyboard en trommel door cliënten van de Roobaard (Janneke en Rene), die wekelijks de Speel-O-Theek bezoeken.

De jarige Speel-O-Theek ontving niet alleen zelf cadeautjes; ze gaf er ook een weg: Een prachtig Speel-O-Theek-ganzenbordspel en een pen met de inscriptie: Met de Speel-O-Theek raak je nooit uitgespeeld. Dat bleek wel uit het feit dat er ook spontaan een aantal nieuwe abonnees werden ingeschreven. Het Duplo-blokken-raadspel kreeg om 16 uur z’n ontknoping: Er zaten 1999 Duplo-blokken in de bak. Een negental personen konden leuke prijzen ophalen, die waren geschonken door de winkeliers van Winkelcentrum De Weide.

Al met al een prachtig en heel gezellig verjaardagsfeest.

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie