HOOOGEVEEN – “Geweldig, met dit bedrag kunnen we iets extra’s doen voor de kinderen uit Hoogeveen”, zegt Arie Dekker. Namens de Voedselbank Hoogeveen nam hij met enkele vrijwilligers een cheque ter waarde van € 1.360,- in ontvangst. “Dankzij deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) kunnen we de kinderen in de zomer, op hun verjaardag of op een ander moment een extraatje geven. Voor veel kinderen is dat vanzelfsprekend, maar voor de kinderen van de voedselbank is dat helaas niet het geval.”

De Voedselbank helpt huishoudens die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doen zij door levensmiddelen in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die onder de armoedegrens leven. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Hoogeveen gaat het om tweehonderd kinderen van wie hun ouders hulp krijgen vanuit de Voedselbank Hoogeveen.

Samen sterk voor elk kind
PricoH, RENN4 en het RvEC maken zich samen sterk voor elk kind. De scholen werken samen om de leerloopbaan van iedere leerling zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Ook voor de kinderen van de Voedselbank Hoogeveen werden de krachten gebundeld. “Alle medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC hebben een tijd geleden een aantal muntjes gekregen.

Daarmee konden zij zelf een attentie samenstellen bij lokale ondernemers. Ook was het mogelijk om de muntjes te doneren aan het goede doel: kinderen van de Voedselbank Hoogeveen”, vertelt Nienke Lotterman, die vanuit het RvEC betrokken is bij deze actie. “Met deze mooie opbrengst hopen de medewerkers iets extra’s te kunnen betekenen voor de kinderen van de voedselbank.”

Geef een reactie