Hoogeveen – In het kader van de Nationale Ouderendag lezen leerlingen uit groep 7/8 van C.B.S. de Weidebloem, R.K.B.S. Prof. Titus Brandsma en O.B.S. de Goudvink op vrijdagmorgen 6 oktober voor aan de bewoners van verzorgingstehuizen De Westerkim, Jannes van der Sleeden en Olden Kinholt.

Voorlezen aan ouderen
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (gemakkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.
De bibliotheek wil op deze manier laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg.

Samenwerkingsverband
De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. In het hele land wordt voorgelezen aan ouderen, op initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken.

Geef een reactie