PESSE – Na een grote verbouwing en renovatie is De Akker op vrijdag 16 september heropend. De officiële heropening werd verricht door wethouder Mark Tuit, hierna barstte er een groot pleinfeest los voor alle (oud) leerlingen, ouders en genodigden.

De Akker is de eerste school in Hoogeveen die volgens het integraal huisvestingsplan verbouwd is. Deze verbouwing was een uitgelezen kans om als school het gebouw aan te passen aan het hedendaagse onderwijs. Zo is er in het midden van de school een enorm leerplein gecreëerd waar zowel ontwikkeling als ontmoeting samenkomen.

Fijne samenwerking
Na de officiële opening door wethouder Mark Tuit en een toespraak door de directeur/ bestuurder ging het pleinfeest van start. “Ik ben echt trots op de samenwerking en het eindresultaat. Samen met de schoolbesturen hebben we de visie dat we samen meer kunnen dan alleen. We streven allemaal naar het beste onderwijs voor alle kinderen in de gemeente Hoogeveen, zodat alle schoolgaande kinderen veilig, goed en kansrijk kunnen opgroeien. Dan is dit resultaat toch geweldig” zegt wethouder Mark Tuit enthousiast.

Volop activiteiten
Directeur Bert Willering: “Op De Akker is er ruimte om op je eigen manier te leren. Dit komt sterk terug in het thematisch onderwijs in de onderbouw en het middagprogramma in de bovenbouw. Een feestelijke opening is dus op zijn plaats.”

Er waren volop activiteiten voor iedereen: jurkenvoetbal, springkussens, glittertattoos, disco, loterij en optredens. Voor alle groepen was er een workshop Drum Fantastisch, verzorgd door Anja Kok van de Antilopen. “Wat fijn dat de school een prachtig groot plein heeft, één van de grootste schoolpleinen van Nederland, in een natuurlijke omgeving waar dit feest gevierd kan worden,” aldus directeur/bestuurder Henk Bremer. Alle betrokkenen kijken terug op een geweldig feest en een prachtige dag. De kinderen van De Akker kunnen vanaf nu volop gaan genieten in hun nieuwe leeromgeving!

Geef een reactie