HOOGEVEEN – De gezellige kerstversiering in de schoolkantine van Wolfsbos (locatie Groene Driehoek) doet het aanbod er nóg aantrekkelijker uitzien. Fruit, verantwoorde tussendoortjes, gezonde broodjes en een watertap met gekoeld drinkwater. Niet voor niks heeft deze locatie voor de tweede keer op rij de zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum ontvangen.

De schoolkantine van Wolfsbos (locatie Groene Driehoek) wordt ingericht op basis van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De zilveren schaal is een bekroning voor het gezond inrichten van de schoolkantine. Wolfsbos vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een gezonde en duurzame schoolkantine volgens de Schijf van Vijf. Laten zien dat kiezen voor gezonde voeding normaal is, helpt mee om een gezond eetpatroon te ontwikkelen bij leerlingen.

Greetje Bezoen en Carina Hooijer van Cater Concept, verantwoordelijk voor de kantineverkoop bij Wolfsbos (locatie Groene Driehoek), vertellen enthousiast: “Ten minste 60 tot 70 procent van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere verantwoorde producten. Ook staat er een watertap in de kantine waardoor er voor de leerlingen altijd en onbeperkt gekoeld drinkwater beschikbaar is. Met het huidige aanbod in de kantine is het voor leerlingen extra makkelijk om een gezondere keuze te maken voor een tussendoortje of lunch. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee”.

Geef een reactie