HOOGEVEEN – Vanaf 4 oktober is het schoolrestaurant van Wolfsbos iedere woensdag weer geopend en kunnen gasten een tafeltje reserveren voor een uitgebreid driegangenmenu. Het diner wordt gemaakt én geserveerd door vierdejaars leerlingen van de vmbo-opleiding: horeca, bakkerij en recreatie (HBR).

Leren in de praktijk
Terwijl ze samen met haar team leerlingen druk bezig is in de keuken vertelt Ceres Hofsink, docent HBR bij Wolfsbos, enthousiast: “Onze leerlingen krijgen niet alleen les in de keuken en de bakkerij maar ook in ons schoolrestaurant. Zo maken we diverse verrassende gerechten en oefenen we het serveren en bedienen. Je leert immers het beste door te doen. In het begin is dat voor de leerlingen even wennen maar na een paar lessen zie je dat ze de verschillende vaardigheden al aardig onder de knie krijgen. De gerechten die we in de keuken maken, gaan we ook voorproeven. Het leuke is dat sommige leerlingen echt versteld staan van wat ze kunnen. Ons schoolrestaurant is een prachtig voorbeeld van leren in de praktijk”.

Reserveren
Iedereen is van harte welkom om vanaf woensdag 4 oktober te komen dineren en te oordelen over de culinaire talenten van de toekomst! De ontvangst op woensdagavond is vanaf 16.45 uur, het diner start om 17.00 uur duurt tot ongeveer 19.15 uur. De kosten voor een uitgebreid driegangenmenu bedragen € 9,00 per persoon (exclusief drankjes). Wel dient er tijdig, minimaal de vrijdag van te voren, gereserveerd te worden via telefoonnummer 0528 – 266 192. Meer informatie is te vinden op www.wolfsbos.nl

Geef een reactie