HOOGEVEEN – Afgelopen week van 28 tot en met 30 november hebben 13 schutters van de Hoogeveensche Schietvereniging meegedaan aan het Afdelingskampioenschap luchtdrukwapens Drenthe dat ze op hun eigen schietbanen mochten organiseren voor de KNSA.

Zeven Afdelingskampioenen
Gerrit Jan Somberg had een goed toernooi. Met 374,2 punten wist hij 1e te worden in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen Heren Hoofdklasse en in de klasse Luchtgeweer opgelegd Veteranen Hoofdklasse wist hij met 416,6 punten ook een 1e plaats en gouden medaille te halen.

Nico van Winden haalde met een score van 344,7 punten de 1e plaats in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-A.

Mandy van Leeuwen wist met een nieuw persoonlijk record van 585,1 punten knap 1e te worden in de klasse Luchtgeweer staand Dames-A.

Met een score van 368 punten wist Willem Huttinga de 1e plaats te behalen in de klasse Luchtpistool Veteranen Hoofdklasse.

Piet Beekelaar heeft met een score van 329 punten de 1e plaats behaald in de klasse Luchtpistool Veteranen Heren A-klasse.

Jeugdschutter Stefan van de Belt is de laatste van de zeven HSV schutters die zich Afdelingskampioen mag noemen. Stefan wist in de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Heren met een score van 608,9 punten de 1e plaats en gouden medaille te behalen.

Vijf zilveren medailles
Geert Duinkerken heeft met een score van 367,6 punten de 2e plaats behaald in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen Hoofdklasse. Met 309,6 punten wist Roelof Olde in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen A-klasse een 2e plaats te halen.
In de klasse Luchtgeweer opgelegd Veteranen A-klasse haalde Klaas Blokzijl met 396,9 punten een 2e plaats

Hilko Wassen wist met een score van 344 punten de 2e plaats te halen in de klasse Luchtpistool Veteranen Hoofdklasse. Met 480 punten heeft Jaap van de Belt zich in de klasse Luchtpistool Heren B-klasse naar de 2e plaats geschoten

Voor Gerrit Jan Somberg was het een succesvol weekend. Naast de 1e plaats wist hij in de klasse Luchtgeweer opgelegd Veteranen Hoofdklasse met een score van 413,8 punten een 3e plaats te behalen.

Twee bronzen medailles
Nieuwkomer Ruud van Leeuwen had een mooi debuut op zijn 1e Afdelingskampioenschap luchtwapens. Met een score van 308 punten wist hij zich in de klasse Luchtpistool Veteranen Heren Hoofdklasse naar een keurige 3e plaatst te schieten.

Jeugdschutster Daphne van Leeuwen wist met een score van 520,8 punten een keurige 3e plaats en bronzen medaille te bemachtigen in de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Dames.

Geef een reactie