Hoogeveen – Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, start het nieuwe seizoen voor het Ontmoetingscentrum en de Dementheek op een nieuwe locatie. Deze locatie is De Kaap van de NNCZ aan Het Haagje 85. U vindt het Ontmoetingscentrum en de Dementheek in het restaurant, iedere donderdag van 9.30 – 12.00 uur.

Bij de Dementheek kunt u zowel informatieve als recreatieve materialen lenen. Er zijn boeken, dvd’s, spelletjes en er is de mogelijkheid een workshop te volgen om een Levensboek te maken. Het gaat niet alleen om de materialen die er zijn, de vrijwilligers bieden een luisterend oor en waar mogelijk advies of tips vanuit eigen ervaringen. Daarnaast is er deskundig advies van een gespecialiseerde verpleegkundige, zij is tijdens de ochtenden bereikbaar voor vragen.

De diagnose dementie is vaak een schok voor degene zelf en zijn of haar omgeving. Veel mensen zoeken dan naar informatie, een plek om het verhaal te delen en houvast te krijgen. Het Ontmoetingscentrum en de Dementheek kan dat bieden.
Het Ontmoetingscentrum is nu heel dicht bij de stad gehuisvest en dat biedt de mogelijkheid voor een mantelzorger om even een boodschapje te doen tijdens een bezoek. De vrijwilligers zorgen ervoor dat u gerust even weg kunt.

We hopen u dinsdag 21 september te ontmoeten en ook alle donderdagen daarna bent u van harte welkom. Het Ontmoetingscentrum en de Dementheek worden mogelijk gemaakt door de Gemeente Hoogeveen, Icare, de NNCZ en SWW.

Geef een reactie