Sport

Serve ’07 kampioen na winst op Olhaco 3

HOOGEVEEN – Serve ’07 is kampioen geworden in de derde klasse van de Knapper competitie. In een zinderende wedstrijd tegen concurrent Olhaco 3 was het verschil miniem, maar Serve ’07 won nipt met 1-2, waardoor de volleybalploeg niet meer in te halen is en promoveert naar de tweede klasse.

Voor de wedstrijd in de Turnhal tussen Olhaco 3 en Serve ’07 stonden beide ploegen qua verliespunten op gelijke hoogte op plaats 1 en 2. Serve ’07 had twee punten nodig voor het kampioenschap en die kwamen er door een zwaarbevochten zege.

foto H.Z.V.V ©

Serve ’07 heeft nu 24 punten uit tien duels en is uitgespeeld en Olhaco heeft 20 punten uit negen wedstrijden en kan hooguit nog op 23 punten komen. Hieruit blijkt dat het verschil tussen beide clubs klein is. Serve ’07 is opgericht in 2007 en speelde in alle drie klassen. Drie jaar geleden speelde de ploeg nog in de eerste klasse, waarin het in een paar jaar tweede en derde werd. Daarna werd vrijwillig overgestapt naar de derde klasse, omdat de ploeg uit elkaar viel en er aan een nieuwe ploeg gebouwd werd in de derde klasse. Na twee jaar als derde te zijn geëindigd werd deze week het kampioenschap binnen gesleept.

Dat gebeurde in een spannende wedstrijd. De eerste set ging via 16-25 naar Serve ’07, dat veel punten door een hoge servicedruk scoorde. In de tweede set trok Olhaco 3 de zaken weer recht en won met 25-21, waardoor de derde set moest uitwijzen of Serve ’07 kampioen zou worden of dat Olhaco 3 nog kans hield op de titel. In een zinderende laatste set leek Olhaco 3 met vier punten voorsprong de beste papieren te hebben. Bij 22-20 leek de winst voor Olhaco 3 en daarmee de titel dichtbij, maar Serve ’07 knokte zich terug tot 24-24 en pakte uiteindelijk de setwinst via 24-26 en daarmee de titel in poule 3.

Op de foto: Serve ’07 voor de wedstrijd tegen Olhaco 3. Van links naar rechts: Cor Bisschop, Jacko Posthuma, Simon Schildt, Jan Henk Mulder, Kamiel de Jong, Bert Kip en Reinier de Boer. Op de foto ontbreken: Jan Niemeijer, Jaap Wimmenhove en Marco Lip. Foto: Marco Lip.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...