Hoogeveen – Op zondag 17 december organiseerde PINT-Noord  voor de vijfde keer met medewerking van Stichting Centrummanagement Hoogeveen, de cafés Dégust, de Lekkernij, de Lijst, de Nachtwacht, Pand 3&40, de Pastoor en de Schout het “5e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival” op het Plein Hoofdstraat-Noord in Hoogeveen.

Omdat dit het enige bierfestival in Nederland was dat in hartje winter buiten werd georganiseerd was het een uniek festival waar bierliefhebbers uit het hele land en zelfs België en Duitsland op af kwamen.

Grote vraag was: “Wat konden we weer verwachten tijdens het “5e Noordelijk Kerst- en Winterbieren festival?”. Tijdens de vorige edities varieerde dat van min 9 graden tot plus 10 graden Celsius, van droog tot nat en windstil tot stormachtig. Ondanks al die onzekerheden bleef het festival zoals die was, dus een buitenfestival in hartje winter. Op het Plein Hoofdstraat Noord in Hoogeveen stonden weer 22 kramen in carré-vorm  opgesteld en op het daardoor ontstane plein was een overkapping geplaatst. Om de temperatuur beheersbaar te houden werden een groot aantal terras verwarmd. Dat en de kerst- en winterdecoraties zorgden ervoor dat er een soort “Weihnachtsmarktsfeer” werd gecreëerd dat werd opgeluisterd met akoestieke livemuziek door leerlingen van de POP-school Hoogeveen.

De glazenspoelservice.
Zoals doen gebruikelijk was bij de festivals van PINT –regio Noord weer een glazenspoelservice. Wanneer het glas leeg was dan kon het bij de glazenspoelservice worden omgeruild voor een schoon exemplaar.

Door Henk Boer

Geef een reactie