Kerkenveld – Kerst voordat het echt kerstfeest is: afgelopen zaterdag vond in de Hervormde Kerk in Elim het kerstconcert plaats van Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin en gospelband Online.

In de sfeervol verlichte en aangeklede kerk wisten zowel het orkest als de band de juiste snaar te raken. Met verrassende samenwerkingen en afzonderlijke vertolkingen werden de kerstnummers gespeeld, afgewisseld door de vertelling van het kerstverhaal die als een rode draad door het concert liep. Natuurlijk ontbrak het niet aan de traditionele kerstliedjes zoals Stille Nacht, Midden in de Winternacht en Komt allen tezamen. Allemaal nummers die door het publiek dankbaar werden meegezongen, maar ook het populaire repertoire werd uitgevoerd en goed ontvangen. Zowel orkest als band schuwden de samenwerking niet. De gezamenlijke nummers waren met zorg gekozen en dankzij een goede voorbereiding perfect uitgevoerd. En hiermee lieten zowel band als orkest zien dat deze eerste samenwerking voor herhaling vatbaar is.

Voorafgaand aan dit concert was vanaf 16.00 uur een kerstmarkt rondom de kerk die druk werd bezocht. Zowel de organisatie van de kerstmarkt als de organisatie van het concert mogen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Aanstaande dinsdag speelt het orkest van Juliana – De Bazuin in de Passagezaal van de Tamboer in Hoogeveen hun tweede kerstconcert. Hiervoor is het repertoire uitgebreid met nog meer populaire kerstmuziek. Voor die gelegenheid is de samenwerking gezocht met Sax-a-Lot, een 14 koppig saxofoonorkest onder leiding van Gerard Gerrits. Kaarten zijn voor aanvang van het concert verkrijgbaar bij de Tamboer.