HOOGEVEEN – Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer aangekomen in Nederland. Ze vergaten niet ook Hoogeveen aan te doen ondanks de corona.

Sint doet elk jaar zijn intocht vanaf het gemeentehuis waar burgemeester Karel Loohuis hen toespreekt. Maar hoe jammer het ook is: dit kan dit jaar dus niet. Dat begrijpt iedereen.

Samen met Monique Oost, de organisator van het jaarlijkse sinterklaasfeest in Hoogeveen, moest er een plan bedacht worden om toch de kinderen van Hoogeveen toe te spreken, dus gingen Sint en Monique om de tafel zitten om te brainstormen.

Er moest iets gebeuren voor de kinderen van Hoogeveen en omgeving. De goedheiligman dacht: ‘Hé, maar wacht eens even. We bellen de burgemeester van Hoogeveen en vragen hem of hij een idee heeft.

Karel Loohuis zei: “Ik heb wel een idee, namelijk als ik de mensen iets te vertellen heb gebruik ik het YouTubekanaal van de gemeente Hoogeveen. Is dat een goed idee?” “Ja, dat lijkt me wel wat”, antwoordde de Sint. In overleg met Monique Oost werden er plannen gemaakt en ze gingen ze aan de slag.

Op 17 november zijn al de eerste opnames gemaakt in het Restaurant Deksels. Die zullen binnenkort op het YouTubekanaal van Sint op te zien zijn. Koopman op pad heeft aanstaande maandag 23 november een interview met Sint en zijn Pieten.

Geef een reactie