HOOGEVEEN – Zaterdag 18 november 2023 – Het was nat en koud en we dachten even dat er geen kind meer zou komen. Het werd later en later en regen of niet, de kinderen kwamen samen met hun ouders langzaam aangestroomd. De eerste rijen werden breder en langer en rond 13:00 uur was het zo bomvol dat je over de hoofden kon lopen, eigenlijk moet ik zeggen over de paraplu’s kon lopen want het bleef maar regenen.

De pieten kwamen na 13:00 uur en het feest kon beginnen maar, de burgermeester was er nog niet. Nadat de kinderen de burgermeester hadden geroepen stond hij plotseling boven op het balkon en zei: ‘jullie zijn te vroeg het is nog geen half twee’. Maar goed, ik zal mijn jas aantrekken en kom naar beneden. Ondertussen gingen alle kinderen Sinterklaasliederen zingen onder begeleiding van de pietenband en het kinderkoor. Jong en oud zongen uit volle borst mee.

Tegen half twee, kwam Sinterklaas aangereden. Bij het uitstappen kreeg de Sint gelijk een paraplu in zijn handen gedrukt en met hulp van enkele pieten liep hij snel de trap van het gemeentehuis op om de kinderen te verwelkomen. Kortom, het was een groot feest geworden. Na het zingen en dansen vertrok Sinterklaas in de stromende regen onder begeleiding van de pietenband, en alle andere pieten voor een flinke wandeling over de hoofdstraat.

Geef een reactie