Hoogeveen – Ook in de woonwijk de Weide ging de aankomst van Sinterklaas niet ongemerkt voorbij. Ouders met hun kinderen bezochten op vier verschillende schoolpleinen de Sinterklaas met de Zwarte Pietenband.

intocht-sinterklaas-de-weide-2016-03-1

Omdat de wijken erg groot zijn geworden, en Sinterklaas zoveel mogelijk kinderen de hand wilde schudden, had de Sinterklaas aan de wijkvereniging gevraagd of de grote gele Amerikaanse schoolbus weer gebruikt kon worden.
De bus met Sinterklaas reed door de woonwijk met een stop bij 4 schoolpleinen. Waar de kinderen Sinterklaas zo konden ontmoeten. En bij aankomst de Zwarte Pietenband leuk Sinterklaasliedjes speelden en de strooipieten pepernoten uitdeelden.

De route liep van de PCS De Weidebloem aan de Schweitzerstraat waar naar een klein half uurtje de stoet richting OBS ’t Rastholt en PCS De Regenboog aan de Tilber. En vervolgens ging sint en zijn gevolg richting Kofschip en de Schuttevaer aan de Booyenverlaat. En toen nog naar OBS hetKofschip. En OBS het Rastholt in Erflanden bij de Citroenvlinder. En toen op naar het wijkgebouw de Weideblik

Na aankomst bij wijkgebouw de Weideblik gaan de kinderen die zich hebben opgegeven naar binnen voor het Sinterklaasfeest. Aan het einde zullen Sinterklaas en de Zwarte Pieten de cadeautjes uitdelen.

Geef een reactie