Hoogeveen – Sinterklaas kwam vanmiddag met de trein aan, en zijn 86 pieten bij het gemeentehuis. Waar hij werd ontvangen door locoburgemeester Jan Steenbergen.intochts-interklaas-2015 (05)-1

Veel kinderen stonden al een tijdje ongeduldig te wachten bij het gemeentehuis. Het werd een hartelijk ontvangst door de kinderen. Die daar sinterklaasliedjes stonden te zingen, en snoepgoed kregen van de pieten. Sommige hadden grote plasticzakken mee om deze gevuld krijgen.

Met het vertrek naar het centrum werd er ook altijd genomen door de Goedheiligman om even een praatje maken of samen op de foto te mogen. Zo trok Sinterklaas door het centrum van Hoogeveen, om een ommetje te maakt.

Sinterklaas nam ook nog een even een kijkje bij de JT-Bioscopen aan de van Echtenstraat waar de recordpoging Wc-rollen stapelen bezig was van Playroll.

Vandaar werd de weg weer vervolgd naar de Tamboerpasage, om zo in de richting van de Tamboer te gaan. Waar Sinterklaas werd verwelkomd door directeur Jan Werkhoven. Om daar de sleutel in ontvangst te nemen.

In de periode van 15 november tot en m 4 december is Sinterklaas te gast in Hoogeveen. Hoogeveen is dan omgedoopt tot Stad van Sinterklaas. Sinterklaas werkt, slaapt en verblijft bij Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten en bij Bibliotheek Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie