HOOGEVEEN – De sinterklaasintocht in de binnenstad van Hoogeveen gaat door. De vergunning is door de gemeente afgegeven. Voor verschillende winkelcentra in de gemeente Hoogeveen liggen de aanvragen nog bij de gemeente op tafel.

13 november komt Sinterklaas aan in Hoogeveen. Het programma is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. „Zoals het nu lijkt wordt het een doorstroom evenement. Is vanaf Sinterklaas komt om aan 13:30 op het Kerkplein en vanuit daar zal hij de Hoofdstraat over gaan richting Hoofdstraat zuid. Vanuit hier draait de Sint de Schutstraat op tot het Podium het komt dan weer terug richting het Haagje. Vanuit daar vervolgt hij zijn weg weer richting Hoofdstraat Noord”, vertelt Albert Jan Vos, bestuurslid Centrummanagement Hoogeveen. Sinterklaas mag door de huidige regels niet stil blijven staan. Daarom zoekt de organisatie een vorm waarbij mensen niet te veel op elkaar komen te staan. „De beste man is al maanden aan het oefenen in de sportschool want hij moet flink doorlopen. Er mogen geen opstoppingen ontstaan want dan zit je vast aan andere regels.”

Mocht er op de volgende persconferentie van 1 november naar buiten komen dat het evenement niet in de huidige vorm door kan gaan dan kan de organisatie nog denken aan een afgesloten intocht zoals in Assen. Vos: „Daar ben ik zelf erg op tegen want je wilt het evenement voor iedereen toegankelijk houden en niet zoals in Assen moeten controleren op een QR-code”.

Bron: Mediahuis Groep

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: