HOLLANDSCHEVELD – Aanstaande zaterdagmiddag 23 maart wordt in Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin gehouden. Er is bewust voor gekozen om dat op een middag te organiseren vanwege de vele jonge deelnemers.

Net als voorgaande jaren konden de leerlingen en leden zich hiervoor aanmelden, waarbij vooral de jeugd van de vereniging ruim is vertegenwoordigd. De meeste van de jonge slagwerkers en blazers volgen muzieklessen en laten op dit solistenconcours hun muzikale vorderingen horen. Maar ook de wat verder gevorderde leerlingen zullen uiteraard van zich laten horen.

Veel solistenconcoursen worden vaak als een onderlinge wedstrijd gezien, maar eigenlijk is het doel om de deelnemers ervaring op te laten doen met het spelen voor publiek. Afhankelijk van het aantal muzikanten kan er in 2 categorieën (beginners en gevorderden) worden deelgenomen en worden ze beoordeeld op minimaal 8 onderdelen.

Voor die beoordeling wordt dit jaar een beroep gedaan op een ervaren muzikant en dirigent:
Gerard Gerrits, saxofonist en docent bij Scala in Hoogeveen. De muzikale begeleiding van de leerlingen op een blaasinstrument wordt verzorgd door dirigent Inge Donker en de slagwerkers worden bijgestaan door hun docent Jurjen ZItman De aanvang van het solistenconcours is om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Geef een reactie