Hollandscheveld – Aanstaande vrijdag 24 maart wordt in Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin gehouden.

Er mag op een groot aantal deelnemers worden gerekend: maar liefst 28 solisten en / of combinaties hebben zich hiervoor aangemeld. De jeugd van de vereniging is ruim vertegenwoordigd. De meeste van deze jonge slagwerkers en blazers hebben een jaar les achter de rug en laten op dit solistenconcours hun muzikale vorderingen horen. Maar ook de wat verder gevorderde leerlingen en ervaren muzikanten zullen uiteraard van zich laten horen.

Hoewel solistenconcoursen vaak als een onderlinge wedstrijd worden gezien is dat bij Juliana – de Bazuin zeker niet de bedoeling. Voor de leden is het een manier om aan familie en vrienden hun vorderingen te laten zien. Voor iedere deelnemer is er een leuke herinnering en een beoordelingsformulier met tips en aandachtspunten.

Voor die beoordeling wordt weer een beroep gedaan op een ervaren muzikant en dirigent. Joop Thijssen, oud-trompettist van de Johan Willem Frisokapel uit Assen zal deze beoordeling voor zijn rekening nemen. De muzikale begeleiding op piano wordt verzorgd door dirigent Inge Donker.

De aanvang van het solistenconcours is om 19.00 uur en iedereen is welkom.

Geef een reactie