Muziek

Solistenconcours Muziekvereniging Wilhelmina

Hoogeveen – Het was afgelopen zaterdag druk in het Wilhelmina Muziek Centrum aan de Groenewegenstraat. De parkeerplaats stond vol met auto’s van muzikanten, ouders van muzikanten en opa’s en oma’s van muzikanten. Wat was er te doen? Afgelopen jaren was het er niet van gekomen, om een intern solistenconcours te houden. Maar nu was het toch zover.

Een aantal leden van “Wilhelmina” organiseerden na jaren weer een concours. Ladyspeaker Ina Vogelzang kon een groot aantal personen welkom heten. Waaronder jurylid Johan Gerkes, oud dirigent van Wilhelmina en pianiste Joke Verhuizen. Er waren veel deelnemers, waaronder een kwintet hoornblazers, een trio basmuzikanten, een aantal muzikanten op trompet en bugel.

Ook een aantal slagwerkers waren van de partij met o.a. marimba en trommels. Onder de muzikanten veel jeugd, goed voor het orkest en de malletband van Wilhelmina. De prijsuitreiking was een hoogtepunt van deze zaterdagmorgen. Linda Everts speelde een prachtig stuk op bugel en was een van de winnaars van de oudere muzikanten. Ruben Brouwer speelde op de marimba en kreeg daar ook een prijs voor.

Tot slot Marieke Boerendonk speelde een prachtig nummer op de waldhoorn. Je moet er maar gaan staan in je eentje, allemaal prachtig gedaan. Een geslaagde zaterdag, Wilhelmina kan terugkijken op een mooie muzikale zaterdag.