HOOGEVEEN – Afgelopen dinsdag vandaag is geen gewone lesdag voor de 8e groepers van OBS Oostenbrink in Hollandscheveld. Ze kregen bezoek van straatvoetballer Touzani.

Touzani is oprichter van online voetbalclub FC Straat en zijn YouTube-kanaal Touzani TV heeft 918.000 volgers. Zijn video’s worden miljoenen keren bekeken en het tv-programma Tiki Taka Touzani waarin hij bekende profvoetballers uitnodigt voor een een-tweetje, met en zonder bal, is erg populair. Voor veel kinderen is hij een held.

Gelijke Kansen Alliantie
De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een belangrijke en spannende stap in het leven van ieder kind. Dit jaar, met onderwijs op afstand en online open dagen, zijn die verschillen nog groter dan anders. Daarom heeft de Gelijke Kansen Alliantie Soufiane Touzani gevraagd om per provincie één groep 8, in totaal meer dan 300 leerlingen, te coachen naar de middelbare school. In Drenthe is dat OBS Oostenbrink. Soufiane gaat deze klas in om leerlingen juist dit bijzondere jaar te motiveren hun talenten te ontwikkelen en met zelfvertrouwen te starten op de middelbare school.

‘Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven’
Uit onderzoek blijkt dat rolmodellen belangrijk kunnen zijn om kinderen meer zelfvertrouwen te geven en te laten geloven in hun eigen kunnen. Door hard te werken heeft Soufiane Touzani zijn eigen tegenslagen overwonnen en met dat verhaal gaat hij de klas in om leerlingen te inspireren en te motiveren. Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven: dat is de boodschap waarmee Soufiane het komende half jaar de leerlingen van groep 8 van OBS Oostenbrink live, digitaal en via Whatsapp wil coachen richting middelbare school.

Jong Hoogeveen
Deze gastles en coaching van Touzani past perfect bij wat Jong Hoogeveen nastreeft: een kansrijke toekomst voor alle kinderen in Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: