HOOGEVEEN – ‘De waardering voor onze zorg is nu terecht heel groot’, vertelt SP voorzitter Harry Baalman. ‘Zorgverleners verdienen niet alleen applaus voor al het werk van de afgelopen tijd, maar ook een eerlijke beloning. Niet eenmalig, maar structureel. Overal in het land komen mensen hiervoor in actie. Zaterdagmorgen zijn we daarom op de Hoofdstraat om de actie onder de aandacht te brengen. Uiteraard op 1.5 meter. In de Hoogeveensche Courant vinden de lezers een bon waarmee ze zich aan kunnen sluiten. Met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker we staan’.

Harry Baalman bij Bethesda
De zorg heeft volop de rekening van de vorige crisis betaald. Er is veel bezuinigd op de zorg, veel zorgmedewerkers zijn in de afgelopen jaren ontslagen en de werkdruk en bureaucratie in de zorg zijn toegenomen. Ondertussen is ook het ziekenhuis Bethesda uitgekleed.

De SP wil dat de markt uit de zorg wordt gehaald. ‘De zorg is geen markt. Tijdens deze coronacrisis zien we dat samenwerking, en niet concurrentie in de zorg het beste werkt. Als het nu kan dan kan het na de crisis ook,’ zegt Harry Baalman.

Ook de lonen blijven al jaren achter. De SP wil dat de rekening komt te liggen bij de grote bedrijven, en dat die ook hun eerlijke deel meebetalen aan dat wat van ons allemaal is. Harry Baalman: ‘Het bedrijfsleven krijgt nu miljarden steun op kosten van de samenleving. Wij kiezen voor solidariteit. We laten grote bedrijven hun eerlijke deel aan belasting betalen zodat we onze ‘vitale’ beroepen, de zorg en alle anderen die Nederland nu draaiende houden, fatsoenlijk kunnen belonen.’
Iedereen kan de petitie steunen via: www.beloondehelden.nl Zaterdagmiddag 5 september organiseren landelijke politieke partijen en vakbonden een gezamenlijke digitale actiebijeenkomst met een afwisselend programma. Mee doen kan via www.meerdanapplaus.nl vanaf 14.00 uur.
bijlages: Harry Baalman bij Bethesda

Door Henk Boer

Geef een reactie