Hoogeveen – Normaal gesproken duurt het wel even voordat de verkiezingen voor de Provinciale Staten gaan leven bij de mensen. Nu de verhoudingen in de Eerste Kamer heel belangrijk lijken te worden zijn mensen er toch al eerder mee bezig. Ook op tv zijn al debatten geweest. De vrijwilligers van de SP in Hoogeveen zijn begonnen met het rondbrengen van de huis-aan-huis flyers.

Woensdag ging een flinke groep SP-ers de Schildersbuurt in om daar kaarten met een koelkastmagneet aan te bieden. Met dat magneetje kunnen mensen hun stempas goed in het zicht hangen zodat ze niet vergeten te stemmen op 18 maart. Want de SP vindt het belangrijk dat mensen hun stem gebruiken. Fractievoorzitter Behr: ‘Veel mensen zijn ontevreden en willen niet meer stemmen. Ze denken dat het niet uit maakt. Maar vergeet niet dat het nu gaat om de provincie en de Eerste Kamer. In de Eerste Kamer kunnen nieuwe bezuinigingsrondes worden tegen gegaan.

En in het algemeen geldt: de mensen die tevreden zijn stemmen wél. Niet stemmen betekent dus dat de stem dubbel telt van diegenen die voortzetting van het beleid willen.’ De slogan van de SP is ‘Reken Af’. Behr: ‘We willen graag dat mensen afrekenen met het landelijke beleid. Werkloosheid, huurverhogingen, huizen die onder water staan, zorg die verdwijnt, mensen hebben aan alle kanten te maken met een terugtrekkende overheid.

En het vermogen van de superrijken en de multinationals gaat maar omhoog. Hoe lang pikken de mensen dat nog? Deze verkiezingen kunnen de mensen hun stem laten horen. En natuurlijk heeft de SP ook graag in de provincie een grote vertegenwoordiging. De afgelopen periode waren er twee SP-gedeputeerden in Nederland (dat zijn de ‘wethouders’ van de provincie). Dat kan minstens verdubbeld worden.

Donderdag gaan de leden van de fractie ook nog naar Zuidwolde om daar te flyeren. De fractie heeft namelijk wat extra vrije tijd omdat de gemeenteraad voorlopig niet vergadert. Zuidwolde heeft geen eigen vrijwilligers die flyers rond brengen. Ook zal de SP zaterdag weer in het centrum van Hoogeveen te vinden zijn.

Door Henk Boer

Geef een reactie