Harry van Bommel
Harry van Bommel

Hoogeveen – Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op zondagmiddag 14 juni naar de bibliotheek in Hoogeveen om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor de Koerden in Irak, Syrië en Turkije.

Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Koerdisch gebied in Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syrië. In de Tweede Kamer is de SP tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken.

Naast Van Bommel zal ook de Koerd Younis Lutfula (oud-SP-lid van de Provinciale Staten in Utrecht) deelnemen. Zij gaan met elkaar en met de zaal in debat over deze actuele kwestie. We kunnen dagelijks de beelden op t.v. zien en ook hier in Europa, in Nederland worden wij met IS geconfronteerd. Er zijn jongeren die in Syrie met IS mee willen strijden en er zijn enorme stromen vluchtelingen die de ellende daar ontvluchten.Is IS een bedreiging voor ons, in West Europa? Deze zaken kunnen allemaal aan bod komen en er is volop ruimte voor vragen en discussie. Het debat begint om 14.00 uur en de toegang is uiteraard gratis. Adres: Willemskade 27.

Door Henk Boer

Geef een reactie