Hoogeveen – Op 7 mei heeft de SP afdeling Hoogeveen op de markt aandacht gevraagd voor de plannen van de SP om een nationaal zorgfonds op te zetten. In het hele land doen de overige SP afdelingen hetzelfde.

sp-hoogeveen-1Het doel is het afschaffen van de zorgverzekeraars die nu per jaar 1 miljard euro winst maken terwijl wij door middel van een verplicht eigen risico een boete van 385 euro op ziek zijn betalen (voor volgend jaar raamt het Centraal Plan Bureau het verplicht eigen risico op 405 euro).

Hoog tijd dus voor een nationaal zorgfonds zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Daarmee verdwijnt ook de geldverslindende reclame (500 miljoen euro) aan het eind van elk jaar ten behoeve van het overstapcircus en de torenhoge salarissen voor de zorgbobo’s. En het verplicht eigen risico wordt afgeschaft. Ziek zijn is geen keuze. De reacties van de mensen op de markt waren positief. Op de vraag wat mensen vonden van de huidige zorg werd vaak geantwoord: “Die was goed maar wordt steeds slechter en duurder”. Mensen erkenden dat voor veel mensen de zorg onbetaalbaar is geworden.

Steunt u ons in de strijd voor goede zorg, zonder zorgverzekeraars en zonder eigen risico?
Voor betere en betaalbare zorg voor iedereen? Stuur dan een email met uw contactgegevens naar info@nationaalzorgfonds.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie