Hoogeveen – In een constante motregen stonden vandaag vrijwilligers van de SP om handtekeningen te verzamelen tegen de verhuurdersheffing en de hoge huren die daarvan het gevolg zijn.

Het weer was slecht maar de reacties van de mensen waren hartverwarmend. Sommigen kwamen bewust op de kraam af om een handtekening te komen zetten. Ook mensen die zelf een koophuis hadden wilden solidair zijn met huurders en zetten hun handtekening. Hoogeveen was eensgezind op dit punt: de huren zijn al veel te hoog en moeten zeker niet nóg hoger worden.

Een enkeling vroeg zich af of het wel iets zou uithalen om een handtekening te zetten. Het advies van de SP-vrijwilligers was dan natuurlijk om bij de volgende verkiezingen in ieder geval af te rekenen met dit kabinet. Geadviseerd werd ook om niet te stemmen op de partijen die dit kabinet in het zadel houden. Géén stem dus voor PVDA, VVD, D66, CU en SGP. De keuze is beperkt, maar voor de SP-ers is het logisch: Reken af met dit beleid en geef uw stem aan de SP!

Door Henk Boer

Geef een reactie