Sport

Spannend zaalvoetbaltoernooi van de Andreas Manna Stichting.

Hoogeveen – Afgelopen zaterdagavond werd in de sporthal aan de Valkenlaan voor de twaalfde keer het Andreas Manna zaalvoetbaltoernooi gehouden. Acht teams streden met elkaar om de felbegeerde trofee.

De winnaars waren de heren van het team van Black Tie Monkey Squad. Tijdens de sportieve wedstrijden werd er fel gestreden om de eerste plaats. Er waren twee poules, waaruit vier halve finalisten overbleven. Hierna werd de finale gespeeld; deze werd dus gewonnen door het team van Black Tie Monkey Squad. Het was een geslaagde avond. Niet alleen om het voetbal waar het publiek met plezier naar keek en de teams zich enthousiast voor inzetten, of de gezelligheid van deze avond, maar ook de opbrengst was weer prachtig, namelijk ruim € 2.700,-. Dit bedrag komt geheel ten goede van de kinderen in nood waar de stichting zich voor inzet. Volgend jaar wordt er zeker weer een toernooi georganiseerd. Het was één van de vele acties die de Andreas Manna Stichting organiseert om geld te genereren voor kinderen in nood in Afrika. Na een succesvolle Afrikaloop in de herfstvakantie was ook dit zaalvoetbaltoernooi zeer geslaagd.

De stichting heeft in Kenia en Oeganda projecten waar op kleinschalige basis gezorgd wordt voor straat-, wees- en zwerfkinderen. De zorg bestaat uit het voorzien van onderdak, voedsel, medische zorg, onderwijs en eventueel hulp bij het starten van een eigen bedrijf. Kleinschalig omdat uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt in Nederland en ook in Afrika. Onder andere met de opbrengst van het voetbaltoernooi kan er verder gebouwd worden aan de vakschool voor meisjes in Matany (Oeganda)

Voor informatie over de projecten en acties kunt u kijken op de website van de AMS: www.andreasmanna.org of op facebook